Daniel González Güiza

100px-Danig

Futbol yaşantısına Xerez CD takımında başlayan Güiza, daha sonra Real Mallorca tarafından transfer edildi ancak yeni ekibindeki ilk 3 sezonunda yöneticilerini etkilemeyi başaramadı. 2. ligde 3 sezon daha geçiren Güiza, Getafe’ye transfer olup düzenli olarak ilk 11’de forma giyme şansı bulunca adeta yeniden doğdu ve Madrid temsilcisinin arka arkaya iki sezonu 9. sırada tamamlamasında, yakaladığı maç başına gol istatistiği ile önemli katkıda bulundu. Temmuz 2007’de Güiza Mallorca‘ya geri döndü. Mallorca formasıyla La Liga’da 37 maça çıkıp penaltısız 27 gol atan Güiza 2007/08 sezonunu La Liga “Gol Kralı” olarak tamamladı. İspanyol santrafor bu başarısıyla bir çok Avrupa takımının da ilgisini çekti.
La Liga’da geçirdiği başarılı sezonun ardından Temmuz 2008’de 14 Milyon € bonservis bedeli ile Fenerbahçe’ye transfer oldu. 15 Temmuz 2008 tarihinde düzenlenen imza töreniyle 4 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

Fenerbahçe

Guiza Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına MTK Budapeşte karşısında çıkmıştır. Bu maçta gol atamayan Güiza, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Partizan’a atmıştır.Turkcell Süper Lig’de Fenerbahçe formasıyla ilk maçına Gaziantepspor karşısında çıkıp ilk golünü Gençlerbirliği’ne atmıştır.Fortis Türkiye kupasın’daki ilk golünü ise 4 Şubat 2009 tarihinde Bursaspor ile oynanan çeyrek final rövanş mücadelesinde atmıştır. Fenerbahçe’de ilk sezonuna kötü başlayan Güiza sezonun ilk yarısını 4 golle kapatmıştır. Sezonun sonuna doğru açılan İspanyol golcü sezonun son 6 maçında 6 gol atarak sezonun son haftalarında iyi bir performans ortaya koymuştur.

1 Yorum

  1. guiza türkiyede istediği başarıyı bi türlü yakalayamadı..


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Yorum bırakın